سپاس

از کمیته داده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ آوریل ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۵۴ توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «===سپاس=== {| class="wikitable" |- !width="7%" | ویژگی !width="10%"| شرح |- | هدف | یکپارچه سازی اطلاعا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سپاس

ویژگی شرح
هدف یکپارچه سازی اطلاعات سلامت شهروندان در سطح کشور. یکپارچه سازی اطلاعات سلامت امكان ارائه خدمات بهتر بهداشتی-درمانی و مدیریت بهتر نظام سلامت کشور را فراهم می سازد.
URL سپاس به صورت چندین سرویس ارائه شده است که توسط HIS ها فراخوانی می شود، اطلاعات از طریق این سرویس ها به سرور های دانشگاه ارسال می شوند، در این مرحله اطلاعات به صورت رمز گذاری شده بوده و استفاده و تفسیر آنها برای دانشگاه ها امکان پذیر نیست.

اطلاعات از روی سرور دانشگاه ها به سرور های وزارت خانه ارسال می شوند. دانشگاه هایی که ماژول SSM را راه اندازی کرده اند، می توانند داده های رمزگذاری شده ارسال شده به سرور دانشگاه را رمزگشایی نموده و از این داده ها برای ایجاد داشبورد های مدیریتی استفاده کنند.

صاحب اصلی سامانه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
کاربر سامانه کلیه مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی، که در سه سطح ارجاع به ارائه خدمات سلامت مشغول هستند.

ستاد دانشگاه ها، وزارت بهداشت

منبع داده های ورودی به سامانه در برنامه دراز مدت قرار است تمامی نرم افزارها و سیستم های اطلاعاتی که در مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت مانند بیمارستان ها،درمانگاه ها، آزمایشگاه های بالینی، مراکز تصویر برداری، خانه بهداشت و غیره نصب بوده و قسمتی از اطلاعات درمان و بهداشت شهروندان را در خود ذخیره و مدیریت می کنند، به سپاس ارسال داده کنند.

با این حال در حال حاضر بیمارستان های دولتی در حال ارسال داده به سپاس بوده و مراکز خصوصی به ترتیب در حال ارتباط با این بستر می باشند.

تعریف بیمار کرونایی در رابطه با کرونا دو سرویس سپاس مورد استفاده قرار گرفته است

سرویس روکش اسناد که شناسایی بیمار کرونایی را بر اساس ثبت تشخیص نهایی با کد U07.1 برای بیماران قطعی کرونا و U07.2 برای بیماران مشکوک به کرونا انجام می دهد . و سرویس پذیرش برخط که فیلدی با عنوان علت مراجعه دارد و چنانچه بیمار در بدو ورود به بیمارستان علائم کرونا را بروز داده باشد بیمارستان موظف است که مقدار U07.1 را در این فیلد ثبت و بلافاصله اطلاعات را برای سرویس مربوطه ارسال نماید


فرکانس بروزرسانی سرویس پذیرش بر خط به صورت آنلاین و در زمان تکمیل اطلاعات پذیرش بیمار به سرور ارسال می شود.

سرویس روکش اسناد در زمان تکمیل اطلاعات ترخیص بیمار و بویژه تشخیص نهایی برای سپاس ارسال می شود. همه سرویس های سپاس امکان ورژن زدن و ارسال مجدد اطلاعات را دارند که این فرایند در زمان تغییر اطلاعات انجام خواهد شد


چالش ها ارسال مجدد پرونده هایی که در زمان پذیرش علت مراجعه آنها مشخص نبوده ولی مدتی بعد از ورود به اورژانس این بیمار مشکوک به کرونا تشخیص داده شده است. چنانچه قابلیت ارسال مجدد در سرویس پذیرش برخطا نباشد یا غربالگری چنین پرونده هایی به صورت اتوماتیک در برنامه صورت نگیرد ، این بیماران به عنوان مشکوک به کرونا شناسایی نخواهند شد.

فاصله زمانی بین ترخیص بیمار تا ارسال پرونده برای سپاس در سرویس روکش اسناد که بویژه به علت آلودگی پرونده های فیزیکی و انتقال دیرهنگام آنها از بخش به واحد مدارک پزشکی این تاخیر بیشتر نیز می شود.

عدم ثبت تشخیص نهایی در پرونده های اورژانسی